DZIEŃ 1.
ŚNIADANIE 310 kcal
Kanapki z pastą z twarogu i wędliny.
II ŚNIADANIE 160 kcal
5-6 śliwek węgierek.
OBIAD 400 kcal
Makaron pene.
PODWIECZOREK 100 kcal
Szklanka soku pomarańczowego ze świeżych pomarańczy.
KOLACJA 250 kcal
Ryba na warzywach.
DZIEŃ 2.
ŚNIADANIE 310 kcal
2 kromki chleba razowego, pół kostki chudego twarogu (120 g), 2 łyżki dżemu niskosłodzonego.
II ŚNIADANIE 170 kcal
Jabłko, małe opakowanie kefiru (200 g).
OBIAD 400 kcal
Szaszłyki z kurczaka z kaszą i surówką z kapusty.
PODWIECZOREK 80 kcal
Szklanka soku wielowarzywnego (300 ml)
KOLACJA 240 kcal
Lekka sałatka jarzynowa.
DZIEŃ 3.
ŚNIADANIE 310 kcal
2 cienkie kromki chleba razowego (60 g), łyżeczka margaryny niskotluszczowej, jajko na twardo, 2 plasterki szynki drobiowej, kwaszony ogórek.
II ŚNIADANIE 180 kcal
Małe opakowanie jogurtu naturalnego (150 g), gruszka.
OBIAD 400 kcal
Kasza jaglana z kurczakiem i warzywami.
PODWIECZOREK 60 kcal
Jabłko.
KOLACJA 250 kcal
Sałatka ziemniaczana z rzodkiewkami, szklanka herbaty owocowej.
DZIEŃ 4.
ŚNIADANIE 340 kcal
Mała bułka grahamka (50 g), puszka sardynek w pomidorach (125 g), papryka, herbata bez cukru.
II ŚNIADANIE 140 kcal
Małe opakowanie jogurtu owocowego (150 g).
OBIAD 440 kcal
Indyk z kaszą gryczaną i surówką z kapusty, szklanka wody mineralnej niegazowanej.
PODWIECZOREK 70 kcal
Szklanka soku pomidorowego.
KOLACJA 200 kcal
Dietetyczna zupa z burakiem.
DZIEŃ 5.
ŚNIADANIE 300 kcal
Ryż z musem jabłkowym, szklanka kawy zbożowej.
II ŚNIADANIE 150 kcal
Opakowanie serka wiejskiego light (150 g), duży pomidor.
OBIAD 420 kcal
Pożywna sałatka tuńczykowa z ziemniakiem.
PODWIECZOREK 80 kcal
Większa szklanka soku wielowarzywnego (300 ml).
KOLACJA 250 kcal
Morszczuk z duszonym porem i sałatką z papryki.
DZIEŃ 6.
ŚNIADANIE 330 kcal
Dietetyczna jajecznica z szynką i warzywami.
II ŚNIADANIE 170 kcal
Małe opakowanie jogurtu naturalnego (150 g), 2 mandarynki.
OBIAD 420 kcal
Zupa z dyni, tradycyjny filet z kurczaka, surówką z kapusty pekińskiej z marchewką.
PODWIECZOREK 90 kcal
Sałatka z kiwi i jabłka, szklanka zielonej herbaty bez cukru.
KOLACJA 200 kcal
Ryż z warzywami.
DZIEŃ 7.
ŚNIADANIE 320 kcal
2 cienkie kromki chleba żytniego pełnoziarnistego, 2 plasterki polędwicy drobiowej, ogórek kwaszony, pomidor, kilka rzodkiewek.
II ŚNIADANIE 190 kcal
Mały serek homogenizowany owocowy (140 g), kiwi.
OBIAD 420 kcal
Gulasz cielęcy z ziemniakami, prosta surówka z kapusty pekińskiej.
PODWIECZOREK 80 kcal
Szklanka soku z marchwi i jabłka.
KOLACJA 200 kcal
Mintaj z imbirem, sałatka z buraków, szklanka herbaty zielonej.