piątek, 11 lutego 2011

Tania dieta (1200 kcal)

DZIEŃ 1. 


ŚNIADANIE 310 kcal 
Kanapki z pastą z twarogu i wędliny. 

II ŚNIADANIE 160 kcal 
5-6 śliwek węgierek. 

OBIAD 400 kcal 
Makaron pene. 

PODWIECZOREK 100 kcal 
Szklanka soku pomarańczowego ze świeżych pomarańczy. 

KOLACJA 250 kcal 
Ryba na warzywach. 



DZIEŃ 2. 

ŚNIADANIE 310 kcal 
2 kromki chleba razowego, pół kostki chudego twarogu (120 g), 2 łyżki dżemu niskosłodzonego. 


II ŚNIADANIE 170 kcal 
Jabłko, małe opakowanie kefiru (200 g). 

OBIAD 400 kcal 
Szaszłyki z kurczaka z kaszą i surówką z kapusty. 

PODWIECZOREK 80 kcal 
Szklanka soku wielowarzywnego (300 ml) 

KOLACJA 240 kcal 
Lekka sałatka jarzynowa. 


DZIEŃ 3. 

ŚNIADANIE 310 kcal 
2 cienkie kromki chleba razowego (60 g), łyżeczka margaryny niskotluszczowej, jajko na twardo, 2 plasterki szynki drobiowej, kwaszony ogórek. 

II ŚNIADANIE 180 kcal 
Małe opakowanie jogurtu naturalnego (150 g), gruszka. 

OBIAD 400 kcal 
Kasza jaglana z kurczakiem i warzywami. 

PODWIECZOREK 60 kcal 
Jabłko. 

KOLACJA 250 kcal 
Sałatka ziemniaczana z rzodkiewkami, szklanka herbaty owocowej. 


DZIEŃ 4. 


ŚNIADANIE 340 kcal 
Mała bułka grahamka (50 g), puszka sardynek w pomidorach (125 g), papryka, herbata bez cukru. 

II ŚNIADANIE 140 kcal 
Małe opakowanie jogurtu owocowego (150 g). 

OBIAD 440 kcal 
Indyk z kaszą gryczaną i surówką z kapusty, szklanka wody mineralnej niegazowanej. 

PODWIECZOREK 70 kcal 
Szklanka soku pomidorowego. 

KOLACJA 200 kcal 
Dietetyczna zupa z burakiem. 


DZIEŃ 5. 

ŚNIADANIE 300 kcal 
Ryż z musem jabłkowym, szklanka kawy zbożowej. 

II ŚNIADANIE 150 kcal 
Opakowanie serka wiejskiego light (150 g), duży pomidor. 

OBIAD 420 kcal 
Pożywna sałatka tuńczykowa z ziemniakiem. 

PODWIECZOREK 80 kcal 
Większa szklanka soku wielowarzywnego (300 ml). 

KOLACJA 250 kcal 
Morszczuk z duszonym porem i sałatką z papryki. 


DZIEŃ 6. 

ŚNIADANIE 330 kcal 
Dietetyczna jajecznica z szynką i warzywami. 

II ŚNIADANIE 170 kcal 
Małe opakowanie jogurtu naturalnego (150 g), 2 mandarynki. 

OBIAD 420 kcal 
Zupa z dyni, tradycyjny filet z kurczaka, surówką z kapusty pekińskiej z marchewką. 

PODWIECZOREK 90 kcal 
Sałatka z kiwi i jabłka, szklanka zielonej herbaty bez cukru. 

KOLACJA 200 kcal 
Ryż z warzywami. 




DZIEŃ 7. 

ŚNIADANIE 320 kcal 
2 cienkie kromki chleba żytniego pełnoziarnistego, 2 plasterki polędwicy drobiowej, ogórek kwaszony, pomidor, kilka rzodkiewek. 

II ŚNIADANIE 190 kcal 
Mały serek homogenizowany owocowy (140 g), kiwi. 

OBIAD 420 kcal 
Gulasz cielęcy z ziemniakami, prosta surówka z kapusty pekińskiej. 

PODWIECZOREK 80 kcal 
Szklanka soku z marchwi i jabłka. 

KOLACJA 200 kcal 
Mintaj z imbirem, sałatka z buraków, szklanka herbaty zielonej.