kalafior
jajko
otreby
parafina
przyprawy w/g gustu
Ugotowanego kalafiora zmiksować, dodać jajko (będzie bardziej zwarta masa) na osobę 3 łyżki otrąb i po łyżce parafiny (jeśli problemy z zaparciami, w innym wypadku mniej), dosmakowac przyprawami (ja dodaje zmielony pietrz, kminek i gorczyce) podgrzewać mieszając, aż się jajko zetnie. Idealny dodatek do mies, świetnie zastępuje ziemniaki.
jajko
otreby
parafina
przyprawy w/g gustu
Ugotowanego kalafiora zmiksować, dodać jajko (będzie bardziej zwarta masa) na osobę 3 łyżki otrąb i po łyżce parafiny (jeśli problemy z zaparciami, w innym wypadku mniej), dosmakowac przyprawami (ja dodaje zmielony pietrz, kminek i gorczyce) podgrzewać mieszając, aż się jajko zetnie. Idealny dodatek do mies, świetnie zastępuje ziemniaki.