Składniki:
ryba, np. mintaj (kostki albo filety)
marchew
cebula
sok pomidorowy
pół papryki czerwonej, pół zielonej, żółtej
czosnek
bazylia, oregano, pieprz, tymianek (co kto lubi)
w oryginale - ser żółty, (można z żółtym zrobić dla rodzinki) ja robiłam eksperymenty z twarogiem 0%, nawet okazało się jadalne
warzywa pociąć grubo, włożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć folią do mikrofalówek zostawiając szparę
grzać w mikrofalówce ok 4-5 min na pełnej mocy
położyć rybę, przyprawić czosnkiem, pieprzem i czym się tam lubi
zalać sokiem pomidorowym
mikrofalować ok 5-6 min na pełnej mocy (przykryte ze szparą)
następnie wyjąć toto, zlać nadmiar płynu, (żeby nie było wodniste, bo się źle zapiecze z serem), posypać serkiem, w oryginale żółtym serem - w naszym przypadku zostaje twarożek, albo nic
można przyprawić na koniec świeżą bazylią
ryba, np. mintaj (kostki albo filety)
marchew
cebula
sok pomidorowy
pół papryki czerwonej, pół zielonej, żółtej
czosnek
bazylia, oregano, pieprz, tymianek (co kto lubi)
w oryginale - ser żółty, (można z żółtym zrobić dla rodzinki) ja robiłam eksperymenty z twarogiem 0%, nawet okazało się jadalne
warzywa pociąć grubo, włożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć folią do mikrofalówek zostawiając szparę
grzać w mikrofalówce ok 4-5 min na pełnej mocy
położyć rybę, przyprawić czosnkiem, pieprzem i czym się tam lubi
zalać sokiem pomidorowym
mikrofalować ok 5-6 min na pełnej mocy (przykryte ze szparą)
następnie wyjąć toto, zlać nadmiar płynu, (żeby nie było wodniste, bo się źle zapiecze z serem), posypać serkiem, w oryginale żółtym serem - w naszym przypadku zostaje twarożek, albo nic
można przyprawić na koniec świeżą bazylią