piątek, 11 lutego 2011

LISTA NR 1

LISTA NR 1

PRODUKTY DOZWOLONE W NIEOGRANICZONEJ ILOSCI W FAZIE I i W DNIACH CZYSTYCH PROTEIN (PP)

Wolowina : wszystkie czesc pieczone lub grilowane sa dozwolone: stek, filet, poledwica, rostbeef. Nalezy unikac antrykotu z koscia, rozbratla z koscia oraz kawalkow do duszenia i na rosol
Cielecina
Konina z wyjatkiem laty
Podroby watrobka drobiowa, wolowa lub cieleca (watrobka nie dla osob z grupy ryzyka chorob sercowo-naczyniowych ze wzgledu na obfitosc cholesterolu)
Ozor cielecy i jagniecy,
Wszystkie ryby, rowiez wedzone, ryby w konserwach w sosie wlasnym
Surimi,
Jajka
Tofu
Wszystkie skorupiaki i mieczaki
Drob z wyjatkiem kaczki i gesi spozywany bez skory
Krolik
Chuda wedlina (zawartosci tluszczu 2-4%)
Chudy nabial 0%: twarog, jogurty. Nie nalezy przekraczac 1kg spozycia nabialu dziennie. Nalezy wybierac produkty bez zawartosci tluszczu.